top of page
Header-Clearly-BIM.jpg
Logo_Clearly_kleur_RGB_WEB-BIM diap.png

Internationale Open standaarden

Automatische IdS-checks

Gebruiksvriendelijke userinterface

Grijze achtergrond
Wat is Clearly.BIM?

Wij helpen organisaties het potentieel van BIM te benutten!

Met Clearly.BIM bieden wij een gebruiksvriendelijke online oplossing om IFC bestanden op diverse manieren te kunnen beoordelen met de mogelijkheid om het intern en extern te delen en op te slaan in een centrale database.

Meer weten?

Bas Hoorn

Contact--Bas-Hoorn kopie.jpg
Cleary-BIM-Model-Voorbeeld.png

Gebruiksvriendelijke software om BIM-modellen te bekijken, te delen en te bevragen.

De kracht van Clearly.BIM

Het werken met grote en zware BIM modellen is veelal complex.

Gedetailleerde BIM modellen zijn groot, vaak niet eenduidig opgebouwd. Interne systemen kunnen het niet aan en het ontbreken van een slimme online oplossing voor het bekijken van deze modellen is er niet.

Als alternatief wordt er gewerkt met 2D plattegronden gegenereerd uit het BIM-model met als gevolg dat de intelligentie van het 3D model weg is. De kracht van een BIM model wordt op deze manier onvoldoende benut.

Het zien, het bekijken, het controleren, het bevragen en het BIM model zien in een huidige of toekomstige 3D omgeving, ook door niet specialisten, maakt informatie visueel begrijpelijk en voor iedereen hetzelfde.

glenn-carstens-peters-RLw-UC03Gwc-unsplash.jpg
IdS en compliance checks

Clearly.BIM gebruikt de intelligentie van het BIM-model om controles uit te voeren. Eerst wordt met een IdS-check gecontroleerd of het BIM-model aan de verwachte informatie-eisen voldoet. IdS is een standaard van BuildingSmart en staat voor Information Delivery Specification.

Met behulp van de compliance checks kunnen vervolgens aanvullende eisen, zoals vergunningseisen, worden gecontroleerd. Daarbij wordt er bijvoorbeeld gecontroleerd of dat de ruimtes voldoen aan de minimale grootte eisen, maar ook of dat er deuren en basisvoorzieningen aanwezig zijn.

Samen met de klant kunnen we deze checks ontwikkelen en inrichten.

wind-farms-fields-Image-Freepik.jpg
Clearly-BIM-Check-Guaranteed-connection-to-elevator.png
Informatie Levering Specificatie

De afspraken die je in de ILS maakt, zijn de basis voor een goed gefundeerd BIM model. Dat is van groot belang om er voor te zorgen dat iedereen op dezelfde manier naar de informatie kijkt. Weet je niet waar je afspraken over moet maken? De BIM Basis ILS geeft een goed startpunt over waar je mogelijk afspraken over kunt maken. Is je model goed opgebouwd, dan kun je er ook betrouwbaardere controles op uitvoeren.

Clearly_BIM_Check_Goedkeur_Afkeur.png
Onderscheidende functies Clearly.BIM
  • Een online oplossing voor het bekijken, opslaan en delen van BIM modellen.

  • Het geautomatiseerd controleren van BIM modellen op gestelde eisen.

  • Toevoegen van verschillende kaartlagen aan de Clearly.BIM omgeving.

  • Visualiseren van BIM modellen in een 3D Digital Twin.

  • Converteren van BIM modellen naar onder andere CityGML.

  • Gemakkelijk exporteren van BIM modellen in verschillende formaten.

Scherm­afbeelding 2023-04-24 om 13.38.15.png
pexels-vlada-karpovich-7368307_edited.jpg
Gebruiksvriendelijke userinterface

Clearly.BIM is een webbased oplossing die BIM-modellen vanuit een generieke voorziening online toegankelijk en gebruiksvriendelijk maakt voor iedereen binnen de organisatie.
 

Je kunt binnen Clearly.BIM niet alleen een mooi 3D model in bekijken maar het zorgt er ook voor dat het op ieder gewenst detailniveau te zien is.
 

Clearly.BIM is gebouwd als een gebruiksvriendelijke userinterface. Het is een schaalbare, flexibele en duurzame oplossing waar gebruikers vanuit verschillende vraagprofielen kunnen (samen)werken met BIM modellen, gebaseerd op internationale open standaarden (IFC).

Christopher Raitviir.jpeg
Symbol-Estonia.png

Christopher Raitviir

For developing BIM based public sector processes there is a need for innovation, agility, patience, and vision. Future Insight has it all. They align with our belief that nothing is impossible, it is just a matter of practicality and necessity. We are happy that we have such partners for our developments.

Wat onze klanten zeggen
Foto-Rachenie-Voois-Maikoe.jpg
Gemeente-DenHaag.png

Rachenie Voois - Maikoe 

Future Insight is een betrokken leverancier die meedenkt over de opzet van een visie tot aan het gebruik van Clearly.BIM. Tijdens de overleggen is er een fijne meedenkende sfeer wat de samenwerking erg prettig maakt. Mede hierdoor zijn we tot een goed resultaat gekomen en zijn we erg blij met het eindresultaat en de samenwerking.

Foto Christian Veldhuis.jpeg
Symbol-Rotterdam.png

Christian Veldhuis

In de pilot 'Data Combineren' hebben we gebruik gemaakt van Clearly.BIM. Tijdens de uitleg van de applicatie hebben we drie modellen van Woonstad geüpload. Deze werden direct goed weergegeven, het laden ging snel, ook meerdere panden in één IFC -bestand ging zonder problemen. Ik ben erg onder de indruk van Clearly.BIM! 

Agenda
bottom of page