top of page
AdobeStock_579927498.jpeg
Logo_Clearly_kleur_RGB_WEB-Hub diap kopie.png

Open standaarden

Iedereen kan aansluiten

Kracht van gecombineerde data

Grijze achtergrond
Conceptual vision of business people in the corporate staff meeting . Concept of digital t
De kracht van Clearly.Hub

Met Clearly.Hub kan iedereen op een veilige en ethisch verantwoorde wijze gebruik maken van de kracht van open- en gecombineerde data. 

Doordat het is opgebouwd vanuit open standaarden kan iedereen aansluiten, dit vergroot de mogelijkheden tot innovatie en voorkomt een vendor lock-in. 

Meer weten?

Bas Hoorn

Contact--Bas-Hoorn kopie.jpg
Laptop-Hub-Architecture.png

Clearly.Hub is een schaalbaar en flexibel digitaal ecosysteem van data en diensten.

Wat is Clearly.Hub?

Op 1 januari 2023 is Future Insight gestart, samen met Capgemini en gemeente Rotterdam,  met de ontwikkeling van Clearly.Hub, ook wel bekend als het Open Urban Platform.

Clearly.Hub is een digitaal verbonden ecosysteem, waarop iedereen kan aansluiten. Vanuit één centrale voorziening wordt data op een veilige manier beschikbaar gemaakt voor verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan 3D, BIM en simulaties. Bedrijven, kennisinstellingen, overheden en bewoners wisselen data uit, waardoor de slimme toepassingen ontstaan die de stad duurzamer, veiliger, gezonder en inclusiever maakt.

Panorama with modern brick houses along water in a family friendly suburban neighborhood i
Stedelijke opgaven, Open standaarden en meervoudig gebruik

Overheden staan voor grote opgaven. Data zijn daarbij zeer belangrijke grondstoffen voor de stad van morgen. Clearly.Hub wordt volledig ontwikkeld met flexibele technische componenten die met elkaar verbonden zijn. Dataleveranciers die gebruik maken van deze open standaarden kunnen naadloos aansluiten. Data wordt eenmalig ingewonnen en via Clearly.Hub beschikbaar gesteld voor meervoudig gebruik. 

wind-farms-fields-Image-Freepik.jpg
AdobeStock_66085548_.jpg
Internet of things (IoT) industrial business smart devices wifi tech concept. Intelligence
Waarom Clearly.HUB
  • Door Clearly.Hub in te zetten bij de vertaling van stedelijke opgaven naar concrete plannen worden alle disciplines belicht en ontstaat er een breed gedragen voorstel.

  • Data blijft bij de bron en wordt gedeeld via open standaarden. Hierdoor bouwen we een platform wat schaalbaar en bruikbaar is voor iedereen.

  • De data is centraal beschikbaar en kan voor verschillende doeleinden ingezet worden. Hierdoor kan men binnen een stad maar ook over stadsgrenzen heen gebruikmaken van dezelfde data en kosten besparen.

Digital transformation concept. System engineering. Binary code. Programming..jpg
Team Work or success Concept _ Group of Diverse Hands Together Cross Processing of young p
pexels-vlada-karpovich-7368307_edited.jpg
Doe met ons mee!

Als overheid, dataleverancier of appbouwer kun je meedoen met Clearly.Hub.

We hebben voor iedereen een speciaal programma waarmee je kunt aansluiten. In de onderstaande folder lees je hier meer over, maar neem ook gerust contact met ons op!

Wat onze klanten zeggen
Roland-van-der-Heijden-Gemeente-Rotterdam.png
Symbol-Rotterdam.png

Roland van der Heijden

Samen met Future Insight werken we aan de ontwikkeling van het Open Urban Platform met Digital Twin voor de stad Rotterdam. Met de kennis, expertise en innovatiekracht van Future Insight hebben we een fantastische partner aan onze zijde om de toekomst samen vorm te geven.

Hans-Teuben.jpg

Hans Teuben

Capgemini

Capgemini werkt sinds 2022 samen met Future Insight en de gemeente Rotterdam aan de ontwikkeling van het open urban platform met digital twin. Onze samenwerking is er een om trots op te zijn, waar Future Insight de drijvende kracht is achter de bouw van het platform kan Capgemini juist haar ervaring en kennis rondom ethiek, governance en digitale transititie inbrengen. Zo vullen we elkaar perfect aan. De samenwerking is altijd spot on. Ik kijk uit naar wat de toekomst ons nog gaat brengen!

Haydee Sheombar.jpg
Erasmus.png

Haydee Sheombar

Als fundament van de Digitale Stad dient het OUP naast een ‘level playing field’ ook publieke waarden te borgen. Daartoe worden governance en ethiek ingebed in de systemen en processen van het platform. In combinatie met een externe Governance Board ontstaat het “vertrouwen” dat cruciaal is voor het succes van het OUP. Als teamlid van het aanbestedings- en ontwikkelteam van de Gemeente Rotterdam heb ik de oprichters van Future Insight leren kennen als betrokken, betrouwbaar en voorzien van een ‘can do’ mentaliteit – waarden die zij ook op de rest van de organisatie weten over te brengen.

Agenda
bottom of page