top of page
  • Future Insight

Strukton zet Clearly.Project in voor transparant, efficiënt en digitaal samenwerken binnen projecten

Bijgewerkt op: 19 jun. 2023

Al sinds 2016 werkt Strukton binnen infrastructurele projecten met het online samenwerkingsplatform Clearly.Projects. In tenders wordt het ingezet om tot het beste plan te komen en tijdens projecten gebruikt Strukton het, om onder andere, omgevingsmanagement naar een hoger niveau te tillen.

Na jarenlang op project niveau met elkaar gewerkt te hebben groeide deze samenwerking op valentijnsdag 2022 officieel uit tot een exclusieve en langdurige relatie. Strukton en Future Insight zetten op het hoofdkantoor in Maarssen de handtekeningen onder een 5 jarig contract voor het gebruik en de organisatiebrede inzet van Clearly.Projects. Een mooie mijlpaal, maar vooral een grote stap richting het structureren en digitaliseren van diverse werkprocessen en het optimaliseren van de samenwerking met opdrachtgevers, onderaannemers en het projectteam.


Bij wie Clearly.Projects nog niet bekend is: wij zouden Clearly.Projects omschrijven als een unieke combinatie van projectmanagement, een GIS informatiekaart en een project database in één samenwerkingsplatform.


Future Insight heeft dit felbegeerde contract niet zomaar gewonnen en moest strijden met twee concurrenten. Future Insight wist uiteindelijk de hoogste ogen te gooien met Clearly.Projects en hun inlevingsvermogen in de specifieke uitdagingen van Strukton. Daarnaast wisten ze zelfs tijdens de uitvraag een unieke module te ontwerpen en toe te voegen aan het aanbod. Deze module stelt Strukton in staat om niet AVG gevoelige projectdata te hergebruiken voor andere projecten en daarmee een voorsprong te nemen op de concurrentie.


Ton van Oosterhout, Directeur Civiel van Strukton ziet deze stap ook in een breder perspectief: hij is ervan overtuigd dat het inzetten van Clearly.Projects bijdraagt aan professioneel partnerschap, transparantie in projecten en realtime inzicht.


Wij vroegen aan Ellen de Waard, domeineigenaar omgevingsmanagement van Strukton Civiel: Jullie gebruiken Clearly.Projects al jaren, waarom nu dit exclusieve contract?


Het antwoord was kort en krachtig: Na in meerdere projecten jarenlang ervaring opgedaan te hebben met Clearly.Projects willen we niet anders meer werken.


Met Clearly.Projects werken onze omgevingsmanagers efficiënter en slimmer op onze projecten. Het biedt volledig inzicht en overzicht in omgevingsaspecten en projectdata, borgt zorgvuldige processen en vervangt onoverzichtelijke excel sheets. Daarnaast communiceert Clearly.Projects o.a. met relatics en is het gekoppeld aan projecttools voor bijvoorbeeld burgerparticipatie en omgevingsanalyses.


Het is voor ons dé plek voor het meest correcte en actuele inzicht in het project. Clearly.Projects bevorderd bovendien het integraal werken zowel binnen ons eigen team als met partners en opdrachtgevers. Ook als iemand wegvalt blijft alle informatie behouden. En omdat we vanaf nu allemaal met dit programma werken hoeven we niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden.


Casper van Vulpen, Sales Director bij Future Insight voegt daaraan toe: En vanaf nu staat er vanaf de start van elk project dus een slim platform klaar waar informatie en raakvlakken visueel met elkaar in verband worden gebracht en taken ondersteund worden met op maat ingerichte workflows en kaartlagen.


In welke projecten van Strukton is Clearly.Projects al ingezet? Ellen denkt direct aan het eerste gezamenlijke project, de N34 tussen de Witte Paal en Drentse grens. Een lang traject waar Clearly.Projects heeft geholpen om goede processen met grondeigenaren te doorlopen en de vele verschillende locatiegebonden afspraken vast te leggen. Dat uitvoerders altijd op de hoogte waren van de meest recente afspraken heeft enorm geholpen voor het begrip bij stakeholders.


Clearly.Projects ondersteunt ons echter niet alleen met stakeholdermanagement maar voorziet ons ook van visueel inzicht voor K&L verleggingen, grondaankopen, hindercontouren en de aardbevingsproblematiek. Dat bewijst het project van TenneT van de nieuwe 380kV tussen Eemshaven en Vierverlaten (Groningen) maar al te goed. Door het toepassen van Clearly.Projects zijn aan de voorkant veel raakvlakken ontdekt die anders pas later naar boven zouden zijn gekomen. Dit heeft ons behoed voor veel mogelijke risico’s.


Met Clearly.Projects halen we het beste uit de beschikbare informatie en werken we samen aan een veilige en bereikbare wereld voor iedereen, nu en in de toekomst.


Meer weten?

Ben je benieuwd hoe Clearly.Projects een rol kan spelen in jouw projecten?

Dennis Wieringa helpt je graag verder.

Comments


bottom of page