top of page
  • Future Insight

Future Insight verwelkomt Jaan Saar: internationaal expert in de digitale transformatie van de bouwsector


Logo('s)


Afbeeldingen:

Afbeelding : Foto Jaan Saar
12-2-2024

Future Insight verwelkomt Jaan Saar: internationaal expert in de digitale transformatie van de bouwsector


Zwolle, 12 februari - Future Insight is verheugd aan te kunnen kondigen dat Jaan Saar sinds 1 februari deel uitmaakt van het team. Als ervaren professional op het gebied van digitale transformatie in de bouwsector zal Jaan fungeren als chief evangelist voor Clearly.BIM, een webgebaseerde BIM software oplossing voor het automatiseren van het beoordelings- en controleproces van bouwontwerpen. Jaan, afkomstig uit Tallin, Estland, brengt waardevolle expertise met zich mee naar Future Insight.


Expert op het gebied van digitale transformatie in de bouwsector bij overheidsinstanties

Met een bewezen staat van dienst en uitgebreide ervaring in het digitaal transformeren van bouwprocessen binnen overheidsinstanties en particuliere ondernemingen, brengt Jaan waardevolle kennis en vaardigheden naar Future Insight. Zijn expertise en ervaring binnen de overheid en de industrie zullen de positie van Future Insight in de sector versterken. Dit is bijzonder belangrijk omdat we streven naar een positieve impact in de bouwsector op wereldwijde schaal.

In zijn rol als hoofd digitale bouw bij de Estse overheid was Saar eerder betrokken bij Future Insight, waar een nationaal systeem werd geprototyped, ontwikkeld en geïmplementeerd voor het automatiseren van de controle van bouwvergunningen met behulp van BIM-technologieën. Deze ontwikkeling was cruciaal omdat ontwerpers en aannemers informatie deelden via BIM-modellen, terwijl overheidsinstanties achterbleven in dit proces.


Jaan heeft meer dan 17 jaar ervaring in de bouwsector. Eerder was Jaan hoofd processen en IT bij een Zwitserse start-up voor off-site constructie die geavanceerde luxe appartementsgebouwen ontwikkelde met behulp van de nieuwste digitale technologieën en productiemethoden. Voordat hij bij de publieke sector kwam, was hij ook CMO van een Ests softwarebedrijf dat oplossingen ontwikkelde voor het integreren van ERP-software met de nieuwste op cloud gebaseerde BIM-technologieën om inzicht te krijgen en supply chain-processen te automatiseren voor bouw- en vastgoedontwikkelingsbedrijven.


Jaan's wereldwijde missie in de digitale transformatie van de bouwsector

“Na bijna 6 zeer waardevolle jaren te hebben doorgebracht met het helpen van de Estse overheid bij het stimuleren van de digitale transformatie van de bouwsector in 'een van de meest geavanceerde digitale samenlevingen ter wereld,' heb ik besloten om nieuwe uitdagingen aan te gaan op een meer wereldwijde schaal. Daarom heb ik me aangesloten bij Future Insight om andere overheden en organisaties over de hele wereld te helpen BIM en digital twin technologieën optimaal te benutten," aldus Jaan.


"Naar mijn mening heeft Future Insight de beste mix van technologie, mensen en ervaring om geautomatiseerde controles op naleving van bouwvoorschriften te implementeren voor bouwvergunningsprocessen. Hoewel dit op dit moment vrij innovatief is, twijfel ik er niet aan dat de meeste (zo niet alle) controles op bouwvergunningen in de toekomst geautomatiseerd zullen worden. Met de toenemende complexiteit van bouwvoorschriften en de exponentieel groeiende hoeveelheid gegevens die gebruikt worden voor analyse, is automatisering onvermijdelijk. Tegelijkertijd hebben we in de meeste delen van de wereld te maken met een huizencrisis, dus we moeten sneller en duurzamer bouwen en renoveren, zonder concessies te doen aan de woonkwaliteit. Gelukkig kunnen we gebruik maken van visuele en gegevensrijke BIM-modellen om het hele proces eenvoudiger, sneller en transparanter te maken." voegt Jaan toe.


Jaan: internationale visionair en leider in vergunningen voor bouwprojecten

Future Insight heeft met Jaan een internationale pionier aan boord gehaald. Hij is een veelgevraagd spreker op internationale BIM conferenties en evenementen wereldwijd. U kunt hem al in actie zien op 20 februari tijdens de 3e jaarlijkse Digital Twin Conferentie in Dubai, waar hij de wereldwijde keynote presentatie zal geven.

Jaan is betrokken bij vele internationale non-profitorganisaties die zich inzetten voor de digitale transformatie van de bouwsector. Momenteel is hij voorzitter van de EU BIM Task Group, voorzitter van de raad van bestuur van Construction Classification International Collaboration (CCIC) en lid van de raad van bestuur van buildingSMART International.
EINDE PERSBERICHT

Over Future Insight


Future Insight is een dynamische organisatie actief in projecten binnen de leefomgeving. Het bedrijf onderscheidt zich door, naast het gebruik van open data standaarden en schaalbare webgebaseerde technologieën, de eindgebruiker als uitgangspunt te nemen en te werken aan een zo eenvoudig en optimaal mogelijke oplossing om aan ieders behoefte te voldoen.


Het bedrijf ontwikkelt verschillende slimme en ondersteunende softwareoplossingen, waaronder:


  • Clearly.Projects:

Een slim en ondersteunend online platform voor projecten in de leefomgeving.

  • Clearly.Hub:

De digitale infrastructuur (Open Urban Platform) waar alle gegevens uit het stedelijk domein met elkaar verbonden zijn, biedt de gemeente, bewoners, bedrijven en instellingen een basis om slimme toepassingen en diensten te gebruiken.

  • Clearly.3D-City:

Een kennis- en softwareoplossing voor het ontwikkelen van een gedetailleerde digitale weergave van steden in 3D.

  • Clearly.BIM:

Een webgebaseerde BIM-softwareoplossing voor het automatiseren van het beoordelings- en controleproces van bouwontwerpen.----

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met

Dhr. Bas Hoorn, oprichter en commercieel directeur bij Future Insight

Telefoonnummer:  +316 46 90 97 84 of [email protected].

 

Dhr. Jaan Saar, chief evangelist Clearly.BIM at Future Insight

Telefoonnummer:  +372 529 0777 of [email protected].

Kommentare


bottom of page