top of page
  • Future Insight

Future Insight wint buildingSMART award met hun op BIM gebaseerde vergunningencheck voor Estland


Logo('s)


Afbeeldingen:16-11-2022

Future Insight wint buildingSMART award met hun op BIM gebaseerde vergunningencheck voor Estland

Zwolle/Estland – Future Insight en het Ministerie van Economische Zaken en Communicatie van Estland zijn de trotse winnaar van de buildingSMART award in de categorie Technology 2022 geworden. Met hun inzending van een automatische, op BIM gebaseerde vergunningencheck, vielen zij tijdens de buildingSMART International Standards Summit in Montreal in de prijzen.

Web-based viewer toegankelijk voor alle betrokkenen

De vergunningenchecker controleert automatisch of het BIM ontwerp aan de gestelde vergunningseisen voldoet. In een viewer worden inmiddels zo’n 50 controles automatisch uitgevoerd. Web-based, zodat het voor zowel de architect als de ontwikkelaar en de medewerker vergunningen eenvoudig toegankelijk is. Zo wordt de transparantie in het vergunningenproces verhoogd, de kwaliteit verbeterd en de doorlooptijd aanzienlijk verkort.

Schaalbaar - en repliceerbaarheid biedt enorme potentiële impact

Doordat de oplossing volledig gebaseerd is op internationale open standaarden zoals IFC en web-based is, is hij zeer schaalbaar en repliceerbaar. In het principe kan hij makkelijk voor ieder land of overheid aangepast worden aan de lokale situatie. Dat biedt een enorme potentiële impact wat voor de jury dan ook een belangrijke reden was om Future Insight de award toe te kennen.


Estland is het eerste land ter wereld dat een dergelijk systeem landsbreed invoert. Maar daar blijft het niet bij: de eerste landen zijn al actief aan het kijken of ze het goede Estse voorbeeld kunnen volgen.

Meer weten over de vergunningencheck?

Future Insight is zeer trots met de erkenning die ze van de wereldwijde Building SMART gemeenschap, die zich inzet voor een digitale transformatie van de gebouwde omgeving, hebben ontvangen. Wil je meer weten over de vergunningencheck? Naar aanleiding van deze prijs zijn Jaan Saar, ministerie van economische zaken en communicatie van Estland en Rick Klooster CTO van Future Insight geïnterviewd. Bekijk deel 1 en deel 2 van dit interview.EINDE PERSBERICHT

Over Future Insight

Future Insight is een dynamische organisatie, actief binnen projecten in de leefomgeving.


De firma onderscheidt zich doordat zij, naast het gebruik van open data standaarden en schaalbare web-based technologieën, altijd de eindgebruiker als uitgangspunt nemen en toewerken naar een zo simpel en optimaal mogelijke oplossing voor het invullen van de behoefte, die iedereen ook echt kan gebruiken.


Zo ontwikkelt het bedrijf de slimme en ondersteunende online platformen Clearly.Projects en VISI. Met Clearly.3D-City verschaft de firma de kennis en software voor het ontwikkelen van een digitale stad in 3D.

En met Clearly.BIM bieden zij een gebruiksvriendelijke online oplossing om IFC bestanden te kunnen beoordelen met de mogelijkheid om het intern en extern te delen en op te slaan in een centrale database.


Ook leveren ze de kennis, bieden ze software en bouwen ze toekomstgerichte 3D- en BIM platformen. Toepassingen die het beheer van stedelijke hulpbronnen en infrastructuren verbeteren en zorgen voor de integratie en samenwerking van gegevens. Toepassingen voor projecten voor zowel overheden, ontwikkelaars als aannemers in binnen- en buitenland.


----

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met

Rick Klooster, CTO Future Insight Telefoonnummer +31(6)46 90 97 79 of [email protected].

Comments


bottom of page