top of page
  • Future Insight

Governance & Ethiek binnen een digitaal Ecosysteem

Bijgewerkt op: 22 jan.

Raakt een ethisch thema als menselijke waardigheid de techniek? Hoe zit het met zelfbeschikking op het Open Urban Platform? En hoe zorg je dat je transparant bent over je digitale processen?


Voor de gemeente Rotterdam ontwikkelt Future Insight samen met Capgemini Clearly.Hub, ook wel bekend als het Open Urban Platform (OUP), een digitaal ecosysteem waarin verschillende databronnen samen worden gebracht en tot waardevolle toepassingen leiden voor de vele stedelijke opgaven.


Dat gaat niet alleen over technische inrichting, maar ook over ethiek en governance. Het OUP moet een open, veilig en toegankelijk systeem zijn voor iedereen.

Om hier invulling aan te geven is een werkgroep Governance & Ethiek ingericht die onlangs een eerste workshop hebben georganiseerd met de werkgroep Bouw& Architectuur. Tijdens die workshop is er gekeken naar waar de ethiek de techniek raakt. Dat leidde tot waardevolle gesprekken die ons verder zullen brengen in de ontwikkeling van het OUP.We vinden het belangrijk dat we dit niet alleen uitdenken maar juist met meer overheden in gesprek gaan hierover. We komen het thema steeds vaker tegen. Daarom zal dit een van de onderdelen zijn in het jaarprogramma van Clearly.Hub dat op 1 september van start gaat en waar alle overheden zich op kunnen inschrijven.


Meer weten?

Wil je meer weten over hoe dat wij de governance en ethiek binnen het Open Urban Platform inregelen?


Neem contact op met Mirella Hilgenkamp.

Comments


bottom of page